Visballetjes met Dille Yoghurtdip

Visballetjes met Dille Yoghurtdip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g witte visfilet bijv. koolvis, kabeljauw of zeewolf
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels milde yoghurt
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 zakje verse dille 15 g, fijngehakt
  • 1 pot augurkenplakjes uitgelekt

Instructies

  • In een keukenmachine de visfilet samen met sjalotten en bloem pureren.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Draai van het vismengsel ongeveer 32 balletjes (zo groot als een walnoot).
  • Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de visballetjes in 5 minuten rondom bruin en gaar.
  • Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier afkoelen.
  • Eventueel tot gebruik in de koelkast bewaren.
  • In een kom roer je mayonaise, yoghurt, knoflook en dille door elkaar.
  • Breng de dip op smaak met zout en peper.
  • Rijg gegolfde plakjes augurk aan satéprikkers en prik onderaan elk visballetje.
  • Leg de spiesjes op een schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de visballetjes koel of op kamertemperatuur, met de dipsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Warme hapjes
Jaargetijde: Snel te maken