Visballetjes met Dille Yoghurtdip
Equipment
Ingrediënten
- 600 g witte visfilet bijv. koolvis, kabeljauw of zeewolf
- 2 sjalotten gesnipperd
- 3 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olie
- 5 eetlepels mayonaise
- 5 eetlepels milde yoghurt
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 zakje verse dille 15 g, fijngehakt
- 1 pot augurkenplakjes uitgelekt
Instructies
- In een keukenmachine de visfilet samen met sjalotten en bloem pureren.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Draai van het vismengsel ongeveer 32 balletjes (zo groot als een walnoot).
- Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de olie en bak de visballetjes in 5 minuten rondom bruin en gaar.
- Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier afkoelen.
- Eventueel tot gebruik in de koelkast bewaren.
- In een kom roer je mayonaise, yoghurt, knoflook en dille door elkaar.
- Breng de dip op smaak met zout en peper.
- Rijg gegolfde plakjes augurk aan satéprikkers en prik onderaan elk visballetje.
- Leg de spiesjes op een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de visballetjes koel of op kamertemperatuur, met de dipsaus.