Vlaaien op de wijze van het Waasland

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 100 gr witte suiker
  • ½ kg bloem
  • 100 gr bruine suiker
  • 2 eidooiers
  • 50 gr gemengd gekonfijt fruit
  • 25 gr sukade
  • 25 gr oranjesnippers
  • 2 makarons
  • 2 sneden peperkoek
  • 100 gr stroop
  • 1 theelepel foelie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 mespunt zout

Instructies

  • Kook ½ liter melk met de suiker.
  • Meng intussen de bloem, de bruine suiker, de eidooiers, het gekonfijte fruit, de sukade, de oranjesnippers, de geplette makarons, de geplette peperkoek, de stroop en ½ liter melk goed door elkaar.
  • Giet deze brij al roerend in de kokende melk.
  • Meng nu de foelie, de kaneel en het zout erbij en laat goed doorkoken.
  • Vul kleine vuurvaste kommen of een grote vuurvaste schotel met dit mengsel.
  • Bak de vlaai,en 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat afkoelen en dien lauw of koud op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Taart
Land van herkomst België