Vlaaien op de wijze van het Waasland
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 100 gr witte suiker
- ½ kg bloem
- 100 gr bruine suiker
- 2 eidooiers
- 50 gr gemengd gekonfijt fruit
- 25 gr sukade
- 25 gr oranjesnippers
- 2 makarons
- 2 sneden peperkoek
- 100 gr stroop
- 1 theelepel foelie
- 1 theelepel kaneel
- 1 mespunt zout
Instructies
- Kook ½ liter melk met de suiker.
- Meng intussen de bloem, de bruine suiker, de eidooiers, het gekonfijte fruit, de sukade, de oranjesnippers, de geplette makarons, de geplette peperkoek, de stroop en ½ liter melk goed door elkaar.
- Giet deze brij al roerend in de kokende melk.
- Meng nu de foelie, de kaneel en het zout erbij en laat goed doorkoken.
- Vul kleine vuurvaste kommen of een grote vuurvaste schotel met dit mengsel.
- Bak de vlaai,en 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Laat afkoelen en dien lauw of koud op.