Vlaams rundvlees 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr runderlappen
  • zout
  • peper
  • 80 gr boter
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ liter pils
  • 2 schepjes suiker
  • een scheutje azijn
  • tijm
  • laurier
  • 3 takjes peterselie
  • 1 dikke snee volkorenbrood zonder korst
  • mosterd

Instructies

  • Verhit de boter, bak de lappen daarin aan alle kanten snel aan en strooi er zout en peper op.
  • Neem het vlees uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de in ringen gesneden uien en de in dunne reepjes gesneden wortel.
  • Stuif er de bloem over en roer even goed door tot de bloem kleur heeft.
  • Voeg het bier erbij, roer goed door en laat dit met elkaar even pruttelen.
  • Voeg dan de suiker, de azijn en de kruiderij toe en schep even door.
  • Leg de lappen erbij, leg het deksel op de pan en draai het vuur zeer laag.
  • Laat de lappen ± 1½ uur zeer zacht stoven.
  • Besmeer het brood dik met mosterd, leg het in de pan en laat nog een uurtje stoven, het brood lost dan in de saus op en bindt deze.
  • Verwijder de takjes peterselie en het laurierblad en dien het vlees in de saus op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België