Vlaams stoofpotje
Ingrediënten
- 30 gr boter
- 600 gr runderlappen in blokjes
- 4 sjalotjes in vieren
- 1 flesje Belgisch bier bijvoorbeeld Gueuze ,inh. 3 dl
- 2 sneden bruinbrood zonder korst
- 2 eetlepels mosterd
- 2 laurierblaadjes
- 1 winterwortel in halve plakken
- 400 gr witte kool in grove stukken
- 500 gr aardappelen geschild en in stukken van 3 cm
- zout
- peper
- 1 eetlepel maïzena
Instructies
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom lichtbruin.
- Voeg de sjalotjes toe en bak ze ± 2 minuten mee.
- Schenk het bier in de pan en voeg zoveel warm water toe dat het vlees onder staat.
- Bestrijk het brood met de mosterd en doe het met de laurierblaadjes in de pan bij het vlees.
- Dek de pan af en laat het vlees ± 2 uur zachtjes koken.
- Voeg de wortel,de kool en de aardappelen toe en laat het gerecht in nog eens 30-60 minuten gaar worden.
- Schep het af en toe om.
- Breng het op smaak met zout, peper en mosterd.
- Roer de maïzena met 3 eetlepels water los en bind er het braadvocht mee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Vervang de witte kool door een in blokjes gesneden koolraap.