Vlaams stoofpotje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 600 gr runderlappen in blokjes
  • 4 sjalotjes in vieren
  • 1 flesje Belgisch bier bijvoorbeeld Gueuze ,inh. 3 dl
  • 2 sneden bruinbrood zonder korst
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 winterwortel in halve plakken
  • 400 gr witte kool in grove stukken
  • 500 gr aardappelen geschild en in stukken van 3 cm
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel maïzena

Instructies

  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin rondom lichtbruin.
  • Voeg de sjalotjes toe en bak ze ± 2 minuten mee.
  • Schenk het bier in de pan en voeg zoveel warm water toe dat het vlees onder staat.
  • Bestrijk het brood met de mosterd en doe het met de laurierblaadjes in de pan bij het vlees.
  • Dek de pan af en laat het vlees ± 2 uur zachtjes koken.
  • Voeg de wortel,de kool en de aardappelen toe en laat het gerecht in nog eens 30-60 minuten gaar worden.
  • Schep het af en toe om.
  • Breng het op smaak met zout, peper en mosterd.
  • Roer de maïzena met 3 eetlepels water los en bind er het braadvocht mee.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:
Vervang de witte kool door een in blokjes gesneden koolraap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst België