Vlaamse bierfondue
Ingrediënten
- ½ liter donker bier
- 250 gr Limburgse kaas
- 250 gr Munster kaas
- 3 eetlepels maïzena
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel kummelzaad
- 400 gr roggebrood
Instructies
- Snijd de kaas in stukken, voeg die bij het bier en blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
- Maak van de maïzena met de mosterd, de kummel en wat water een glad dik papje en voeg dit bij de bierfondue.
- Laat het geheel al roerend even koken en zet het vuur daarna halfhoog.
- Snijd van het roggebrood vingerdikke sneetjes,snijd deze in vierkante stukjes en leg die op een serveerschotel.
- Vul een fonduepan met de bierfondue en zet die op een brander.
- Serveer er de vierkantjes roggebrood bij en dompel die, aan een vork gestoken, in de fondue onder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink er frisse witte wijn of donker bier bij.