Vlaamse bierfondue

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter donker bier
  • 250 gr Limburgse kaas
  • 250 gr Munster kaas
  • 3 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel kummelzaad
  • 400 gr roggebrood

Instructies

  • Snijd de kaas in stukken, voeg die bij het bier en blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
  • Maak van de maïzena met de mosterd, de kummel en wat water een glad dik papje en voeg dit bij de bierfondue.
  • Laat het geheel al roerend even koken en zet het vuur daarna halfhoog.
  • Snijd van het roggebrood vingerdikke sneetjes,snijd deze in vierkante stukjes en leg die op een serveerschotel.
  • Vul een fonduepan met de bierfondue en zet die op een brander.
  • Serveer er de vierkantjes roggebrood bij en dompel die, aan een vork gestoken, in de fondue onder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Drink er frisse witte wijn of donker bier bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch