Vlaamse hemel en aarde

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 350 gr appelen
  • 1 stukje citroenschil
  • 100 gr ontbijtspek
  • 1 ui fijngehakte
  • 2 eetlepels boter
  • 4 plakken bloedworst
  • ¾ dl melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze met weinig water in ± 15-20 minuten gaar.
  • Schil de Appels,snijd ze in schijfjes en kook ze ±10 minuten in ½dl water met de citroenschil.
  • Snijd het ontbijtspek in stukjes en bak die in een droge koekenpan in ± minuten uit.
  • Voeg de ui toe en bak die ± 10 minuten zachtjes mee.
  • Bak de bloedworst in de boter in 5-10 minuten knapperig.
  • Kook intussen de melk.
  • Pureer de aardappelen en roer de melk erdoor.
  • Verdeel de appels in kleine stukjes en meng die door de puree.
  • Breng op smaak met weinig zout, peper en nootmuskaat.
  • Verdeel de aardappel-appelpuree over de borden en leg de worst ernaast.
  • Schep het spek en de ui op de puree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België