Vlaamse kabeljauw met spek

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak kabeljauwfilet 400 gr diepvries
  • zout peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 sjalotjes
  • 3 eetlepels boter
  • 2 dl witbier Hoegaarden
  • 100 gr ontbijtspek
  • 1 blikje cocktailgarnalen 200 gr, Deep Blue
  • 1 zakje vis-dillesaus Knorr

Instructies

  • Laat de vis iets ontdooien, snijd hem in 4 gelijke stukken en wrijf die in met zout, peper en mosterd.
  • Pel de sjalotjes en snijd ze in ringen.
  • Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en fruit de sjalotjes in ±3 minuten lichtbruin.
  • Voeg de stukken vis toe en leg op elk stuk een klontje boter.
  • Schenk het bier erbij en laat de vis afgedekt in ± 20 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Snijd intussen het ontbijtspek in smalle reepjes en bak die in een droge koekenpan nog net niet knapperig.
  • Spoel in een zeef de garnalen met koud water af en laat ze uitlekken.
  • Bereid de vis-dillesaus met water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer er de garnalen door.
  • Verdeel de sjalotjes over de borden, schep de saus eromheen, leg de stukken vis erop en schep op elk stuk vis 1 eetlepel spekjes.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vis / Vlees
Land van herkomst België