Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote braadpan,
- scherp mes
- kookpan
- Aardappelstamper of -pers
Ingrediënten
- 1 pak magere room light
- 2 preien naar smaak, in ringen gesneden
- 250 gram gewelde pruimen
- 200 gram champignons in plakjes gesneden
- 600 gram kipfilet of 6 flinke kippenbouten
- 200 gram hamblokjes
- 200 ml brandewijn
- 800 gram zoete aardappelen geschild en in stukken gesneden
- 200 gram haricots verts
- Boter of olie om te bakken
- Zout en peper naar smaak
Instructies
Kip Aanbraden:
- Verhit boter of olie in een grote braadpan.
- Braad de kipfilets of kippenbouten aan tot ze goudbruin zijn.
- Haal ze uit de pan en zet apart.
Groenten Bakken:
- In dezelfde pan, bak de preiringen en champignons tot ze zacht zijn.
Samenvoegen:
- Voeg de room, gewelde pruimen, en hamblokjes toe aan de pan met de prei en champignons.
- Leg de kip terug in de pan en laat alles sudderen tot de kip gaar is.
Zoete Aardappelpuree:
- Kook ondertussen de zoete aardappelen in een grote pan met water tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
- Giet af en pureer met boter, melk, zout en peper naar smaak.
Haricots Verts:
- Kook de haricots verts in een aparte pan met water tot ze knapperig gaar zijn (ongeveer 5-7 minuten).
Brandewijn Toevoegen:
- Voeg de brandewijn toe aan de kip en laat nog 5 minuten sudderen om de smaken te laten mengen.
Serveren:
- Serveer de kip met de pruimen en saus, samen met de zoete aardappelpuree en haricots verts.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 20 g