Vlaamse pannenkoekjes met ijs
Equipment
- Kleine koekenpan
Ingrediënten
- 3 dl melk
- 2 eieren M
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel sinaasappellikeur slijter
- 100 g bloem
- 200 g pure chocolade
- 50 g boter of margarine
- ¾ liter vanilleijs
- takjes munt
Instructies
Voorbereiden
- 2 dl melk mengen met eieren, suiker en likeur.
- Bloem zeven en erdoor roeren tot glad beslag.
- In kleine pan rest van melk verwarmen.
- Chocolade in stukjes snijden en oplossen in warme melk zodat saus onstaat, niet laten koken.
- Saus warm houden door pan in grotere pan met laagje heet water te zetten (= au bain marie).
Bereiden
- Klontje boter in pan laten smelten.
- Beslag met soeplepel in pan scheppen en pan draaien zodat beslag over gehele bodem verdeeld wordt en mooi dun pannenkoekje ontstaat.
- Pannenkoekje op middelhoog vuur ca. 1 minuut aan beide zijden lichtbruin bakken en warm houden onder aluminiumfolie. Op zelfde wijze nog 7 pannenkoekjes bakken.
- Op elk bord 2 pannenkoekjes leggen, ijs erop scheppen en dubbelvouwen.
- Vervolgens chocolade saus erop scheppen en garneren met munt.
Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 14 g | Vet: 39 g