Vlaamse runderlappen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gr riblappen in blokken
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gr boter
  • 2 gepelde uien in ringen
  • 2 teentjes look uitgeperste
  • ½ liter pils
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad

Instructies

  • Bestrooi het vlees met wat zout en peper en wentel de blokken door de bloem. Verhit de boter en bak de blokken vlees hierin rondom bruin.
  • Voeg de uien en de look toe en bak alles, regelmatig omscheppend, 3 minuten. Schenk het bier in de pan, voeg de azijn, mosterd, bruine suiker, kruidnagels en het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het vlees in ± 2 uur zachtjes gaar stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg zo nodig nog wat zout en peper toe.
Verwijder voor het serveren de kruidnagels en het laurierblad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België