Vlaamse runderlappen
Ingrediënten
- 750 gr riblappen in blokken
- zout
- versgemalen peper
- 2 eetlepels bloem
- 50 gr boter
- 2 gepelde uien in ringen
- 2 teentjes look uitgeperste
- ½ liter pils
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel bruine suiker
- 3 kruidnagels
- 1 laurierblad
Instructies
- Bestrooi het vlees met wat zout en peper en wentel de blokken door de bloem. Verhit de boter en bak de blokken vlees hierin rondom bruin.
- Voeg de uien en de look toe en bak alles, regelmatig omscheppend, 3 minuten. Schenk het bier in de pan, voeg de azijn, mosterd, bruine suiker, kruidnagels en het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het vlees in ± 2 uur zachtjes gaar stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voeg zo nodig nog wat zout en peper toe.
Verwijder voor het serveren de kruidnagels en het laurierblad.
Verwijder voor het serveren de kruidnagels en het laurierblad.