Vrijdagse Soep (Groentesoep met Brood)
Een hartige en vullende groentesoep met brood, een traditioneel gerecht voor vleesloze vrijdagen in het katholieke zuiden.
Equipment
- Grote braadpan met dikke bodem
Ingrediënten
Instructies
- Haal de korsten van het brood.
- Breng het water aan de kook.
- Voeg al roerende stukje bij stukje het brood toe, tot een dikke 'broodsoep' ontstaat.
- Verhit de boter (of reuzel) in een grote braadpan met dikke bodem.
- Bak de uien bruin in de hete boter.
- Voeg de savooiekool toe en iets later de wortelen en knolselderij.
- Laat alles ca.
- 20 minuten zachtjes stoven.
- Breng op smaak met zout, peper, foelie en maggi.
- Schep de 'broodsoep' in de braadpan.
- Laat de soep nog even koken.
- Roer tot slot mosterd naar smaak toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep warm met een stukje roggebrood.
Wijnadvies:
Een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g