Walnootmuffins

Porties: 12 muffins
Voorbereidingstijd 9 minuten
Bereidingstijd: 17 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Mix voor muffins
  • 100 gram boter gesmolten
  • 1 ei
  • 100 gram walnoten grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet de muffinvormpjes naast elkaar op een bakblik.
  • Doe de muffinmix samen met de gesmolten boter, het ei en 1 dl water in een kom.
  • Klop met een mixer volgens de aanwijzingen op de verpakking een egaal beslag.
  • Schep de grof gehakte walnoten door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 17 minuten, of tot ze gaar zijn en goudbruin van kleur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië vormt een heerlijke aanvulling op de rijke smaak van deze walnootmuffins.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch