Walnootmuffins
Equipment
Ingrediënten
- 1 pak Dr. Oetker Mix voor muffins
- 100 gram boter gesmolten
- 1 ei
- 100 gram walnoten grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet de muffinvormpjes naast elkaar op een bakblik.
- Doe de muffinmix samen met de gesmolten boter, het ei en 1 dl water in een kom.
- Klop met een mixer volgens de aanwijzingen op de verpakking een egaal beslag.
- Schep de grof gehakte walnoten door het beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
- Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 17 minuten, of tot ze gaar zijn en goudbruin van kleur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti uit Italië vormt een heerlijke aanvulling op de rijke smaak van deze walnootmuffins.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 12 g