Warme chocolade cakejes

Allerhande 2002
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g chocolade extra bittere
  • 200 g roomboter
  • 2-3 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • cacaopoeder
  • boter om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Chocolade boven steelpan in stukjes breken.
  • Boter toevoegen.
  • Steelpan in pan met water hangen (au bain-marie) en water tegen de kook aan houden.
  • Chocolade in ca. 5 minuten laten smelten, af en toe roeren.
  • Intussen vormpjes invetten met boter en bestuiven met bloem.
  • Overtollig bloem eruit schudden.
  • Met mixer eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 minuten tot romige, lichtgele massa kloppen. Chocolademengsel bij eiermassa gieten en bestrooien met 1 eetlepel bloem.
  • Geheel luchtig door elkaar spatelen.
  • Chocoladebeslag over vormpjes verdelen.
  • Cakejes in midden van oven 10-12 minuten bakken (de binnenkant blijft zacht).
  • Op elk vormpje bord leggen, omkeren en ca. 30 seconden laten rusten.
  • Vormpjes voorzichtig van cakejes af tillen.
  • Cacaopoeder rond cakejes strooien.
  • Direct opdienen,bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade / Nagerecht