Warme chocolade cakejes
Allerhande 2002
Porties: 8 personen
Equipment
- soufflévormpjes inhoud ca. 1 1/2 dl
Ingrediënten
- 200 g chocolade extra bittere
- 200 g roomboter
- 2-3 eetlepels bloem
- 3 eieren
- 3 eierdooiers
- 100 g suiker
- cacaopoeder
- boter om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- In pan ruim water aan de kook brengen.
- Chocolade boven steelpan in stukjes breken.
- Boter toevoegen.
- Steelpan in pan met water hangen (au bain-marie) en water tegen de kook aan houden.
- Chocolade in ca. 5 minuten laten smelten, af en toe roeren.
- Intussen vormpjes invetten met boter en bestuiven met bloem.
- Overtollig bloem eruit schudden.
- Met mixer eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 minuten tot romige, lichtgele massa kloppen. Chocolademengsel bij eiermassa gieten en bestrooien met 1 eetlepel bloem.
- Geheel luchtig door elkaar spatelen.
- Chocoladebeslag over vormpjes verdelen.
- Cakejes in midden van oven 10-12 minuten bakken (de binnenkant blijft zacht).
- Op elk vormpje bord leggen, omkeren en ca. 30 seconden laten rusten.
- Vormpjes voorzichtig van cakejes af tillen.
- Cacaopoeder rond cakejes strooien.
- Direct opdienen,bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.