Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Warme Chocoladepudding uit de Oven met Sinaasappel-Wiskeysaus-Receptenplein.nl

Warme Chocoladepudding uit de Oven met Sinaasappel-Wiskeysaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 4 eieren
  • 100 g pure chocolade
  • 25 g melkchocolade
  • 100 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 pot sinaasappelmarmelade
  • 150 g suiker
  • Optioneel:
  • 2 eetlepels whisky

Instructies

  • Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil eraf en pers de sinaasappel uit.
  • Splits de eieren.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes.
  • Smelt de boter met de chocolade op heel laag vuur.
  • Spatel de helft van de suiker, de bloem, de eierdooiers en de sinaasappelrasp door de gesmolten chocolade.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Klop de eiwitten met een mespunt zout in een grote, vetvrije kom stijf.
  • Mix er geleidelijk de rest van de suiker door.
  • Spatel het eiwitschuim door het chocolademengsel en doe het in de ingevette en met bloem bestoven tulbandvorm.
  • Dek de vorm af met aluminiumfolie.
  • Zet een braadslede of grote ovenschaal in de oven en schenk er een flinke laag kokend water in.
  • Zet de tulbandvorm er voorzichtig in en laat de pudding in 45-55 minuten net gaar worden (als je er een satépen insteekt, komt die er schoon uit).
  • Neem de pudding uit de oven en laat hem iets afkoelen.
  • Verwarm de sinaasappelmarmelade in een pan en roer het sinaasappelsap (en de whisky) erdoor.
  • Leg een bord op de bovenkant van de vorm, wikkel beide in een doek en draai het geheel om.
  • Schud de pudding los en serveer de nog warme pudding met de sinaasappel-wiskeysaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Vin Santo past goed bij de rijke chocoladesmaak en de zoete sinaasappelsaus. Hun zoete en fruitige tonen zullen het dessert perfect aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch