Waterzooi van vis 2 van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg riviervis van allerlei soorten ,zoals paling karper, snoek, lauw, barbeel,
  • baars
  • water en witte wijn in de verhouding tot ⅔ ⅓
  • 3 wortelen
  • 2 stoofpreien
  • 50 gr peterselie
  • peper
  • tijm
  • laurier
  • cayennepeper
  • beschuit
  • zout

Instructies

  • Was de vis en verdeel hem in gelijke stukken.
  • Doe de gewassen vis in een kookpan en giet er de wijn en het water bij tot alles onder staat.
  • Maak de wortelen en de prei schoon, was ze en snijd ze in stukken.
  • Voeg deze samen met tijm, laurier, peper en zout bij de vis en laat alles 20 minuten koken.
  • Breng dan op smaak met cayennepeper.
  • Bind deze soep met fijngemalen beschuit en werk af met gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België