Waverse kaastaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het gistdeeg:

  • 50 gr melk
  • 10 gr gist
  • 150 gr bloem
  • 1 afgestreken eetlepel griessuiker
  • 1 ei
  • 65 gr boter
  • een snufje zout
  • boter
  • 100 gr abrikozencompote

Voor de vulling:

  • 2 eieren
  • 250 gr roomkaas
  • 1 koffielepel rum
  • dl melk
  • 25 gr amandelpoeder
  • 125 gr griessuiker
  • 40 gr maïszetmeel
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 banaan

Instructies

Het gistdeeg:

  • Verwarm de melk lichtjes en los de gist hierin op.
  • Doe de bloem in een diepe kom, maak een kuiltje in het midden en giet daarin de melk met de gist.
  • Voeg de suiker, het ei en de boter toe.
  • Strooi het zout op de rand van de bloem en meng alles tot een zacht deeg.
  • Smeer een diepe taartvorm met een diameter van 23 cm met boter in.
  • Rol het deeg uit op een dikte van ± 3 mm en bekleed daarmee de taartvorm.
  • Strijk de abrikozencompote over de taarbodem uit.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.

De vulling:

  • Splits de eieren.
  • Vermeng de roomkaas met de dooiers, de rum en de melk.
  • Vermeng het amandelpoeder met 75 gr suiker en het maïszetmeel en roer dit mengsel onder de kaasbereiding.
  • Klop de eiwitten tot ze wit zijn, voeg de rest van de griessuiker toe en klop verder op tot schuim.
  • Schep het onder het kaasmengsel.
  • Vul de taartbodem tot aan de rand met de vulling.
  • Zet de taart in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.
  • Ontvorm de taart en laat ze afkoelen.
  • Werk af met wat poedersuiker en schijfjes banaan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Om te voorkomen dat de taart barst,moet de dampuit de oven kunnen ontsnappen.
Als dit bij uw ovenniet het geval is, kunt u de deur lichtjes openlaten staan door er bijvoorbeeld een vork tussente steken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst België