Waverse kaastaart
Ingrediënten
Voor het gistdeeg:
- 50 gr melk
- 10 gr gist
- 150 gr bloem
- 1 afgestreken eetlepel griessuiker
- 1 ei
- 65 gr boter
- een snufje zout
- boter
- 100 gr abrikozencompote
Voor de vulling:
- 2 eieren
- 250 gr roomkaas
- 1 koffielepel rum
- 1¼ dl melk
- 25 gr amandelpoeder
- 125 gr griessuiker
- 40 gr maïszetmeel
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 banaan
Instructies
Het gistdeeg:
- Verwarm de melk lichtjes en los de gist hierin op.
- Doe de bloem in een diepe kom, maak een kuiltje in het midden en giet daarin de melk met de gist.
- Voeg de suiker, het ei en de boter toe.
- Strooi het zout op de rand van de bloem en meng alles tot een zacht deeg.
- Smeer een diepe taartvorm met een diameter van 23 cm met boter in.
- Rol het deeg uit op een dikte van ± 3 mm en bekleed daarmee de taartvorm.
- Strijk de abrikozencompote over de taarbodem uit.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
De vulling:
- Splits de eieren.
- Vermeng de roomkaas met de dooiers, de rum en de melk.
- Vermeng het amandelpoeder met 75 gr suiker en het maïszetmeel en roer dit mengsel onder de kaasbereiding.
- Klop de eiwitten tot ze wit zijn, voeg de rest van de griessuiker toe en klop verder op tot schuim.
- Schep het onder het kaasmengsel.
- Vul de taartbodem tot aan de rand met de vulling.
- Zet de taart in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken.
- Ontvorm de taart en laat ze afkoelen.
- Werk af met wat poedersuiker en schijfjes banaan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om te voorkomen dat de taart barst,moet de dampuit de oven kunnen ontsnappen.
Als dit bij uw ovenniet het geval is, kunt u de deur lichtjes openlaten staan door er bijvoorbeeld een vork tussente steken.
Als dit bij uw ovenniet het geval is, kunt u de deur lichtjes openlaten staan door er bijvoorbeeld een vork tussente steken.