Willebroekse schep

Paardestoofvlees
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg paardestoofvlees
  • 6 uien
  • boter
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels rodebessenconfituur
  • 1 fles bruin bier Dubbele Bruine van Westmalle of De Koninck
  • 1 snede donker bruinbrood
  • bruine chocolade naar smaak
  • tijm
  • laurier
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • bindmiddel maïszetmeel of aardappelbloem

Instructies

  • Smelt de boter in een pan en bak het vlees.
  • Kleur de uien vervolgens goed geel en bevochtig met het bier.
  • Smeer mosterd en confituur op het brood en leg het boterhammetje erbovenop. Kruid met een beetje peper, zout en muskaatnoot.
  • Leg er ook het kruidentuiltje bij.
  • Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar.
  • Roer tijdens het stoven regelmatig.
  • Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe, meestal volstaat een mespuntje ruimschoots.
  • Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst België