Winterse Tacos met Pittig Rundergehakt en Knapperige Groenten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 g mager rundergehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 300 g witte kool panklaar en fijngesneden
- 100 g wortel julienne gesneden
- 12 volkoren tacoschelpen
- 15 g verse peterselie fijngesneden
- 100 g geraspte pittige kaas bijvoorbeeld cheddar
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit de olijfolie in een ruime braadpan.
- Bak het rundergehakt rul op hoog vuur terwijl je regelmatig roert.
- Voeg na 5 minuten de gemalen komijn, een theelepel zout, witte kool en wortel toe.
- Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur en blijf regelmatig omscheppen.
- Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met verse peterselie, zout en peper.
- Schep het pittige rundergehakt in de warme tacoschelpen en strooi er de geraspte kaas overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Komijn is ook erg lekker bij gestoofde worteltjes of in oosterse gerechten.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g