Witlofsalade met Rettich en Appel

Een rustieke houten tafel met een frisse witlofsalade, bestaande uit dun gesneden witlof, in julienne gesneden rettich en schijfjes appel. De salade is licht aangemaakt en gegarneerd met gehakte walnoten en verse kruiden. Geserveerd in een keramische kom met een houten saladevork. Ernaast staat een glas witte wijn. De achtergrond toont een knusse keuken met zachte, natuurlijke verlichting.

Witlofsalade met Rettich en Appel

Een frisse en knapperige witlofsalade met rettich en appel, perfect als bijgerecht of lichte lunch. Snel te maken en heerlijk van smaak!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 rettich of ramanas
  • 1 struik witlof
  • 1 el mayonaise of yoghonaise
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Paprikapoeder optioneel

Instructies

  • Was en snijd de witlof in reepjes, verwijder het harde hart.
  • Schil en rasp de rettich of ramanas.
  • Schil en rasp de appel.
  • Meng de witlof, rettich en appel in een kom.
  • Voeg de mayonaise of yoghonaise toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper, zout en eventueel paprikapoeder.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een stukje vers brood of als frisse tegenhanger bij een hartige maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 75 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 1 g | Vet: 3 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lunch / Salade
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch