Witlofsla met ei en bieslook

Witlofsla met ei en bieslook

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • ½ theelepel vloeibare honing
  • zout
  • peper
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 theelepel roze peperbessen potje, Royal Mail,
  • 350 g witlof
  • ½ eetlepel citroensap

Instructies

VoorBereiden:

  • Ei in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder koud water afspoelen, pellen en in kleine stukjes snijden.
  • In kommetje olie, azijn en honing met zout en peper tot sausje kloppen.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Peperbessen met bolle kant van theelepel fijnpletten.

Bereiden:

  • Witlof schoonmaken, wassen en in stukken van ca. 3 cm snijden.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • Witlof overdoen in slaschaal.
  • Sausje nogmaals doorkloppen en over witlof sprenkelen.
  • Ei en peperbessen over witlofsla verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Salade
Jaargetijde: Snel te maken