Witlofstamppotje

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 struikjes witlof ca. 500 g
  • 1 eetlepel boter
  • 1 2 dl melk
  • 1 pakje aardappelpuree met kaas
  • 200 g hamreepjes

Instructies

  • Witlof wassen en in lengte halveren.
  • Bittere kern eruit snijden en struikjes in reepjes snijden.
  • In wok boter verhitten.
  • Witlofreepjes ca. 4 minuten roerbakken.
  • Intussen in pan melk met 3 1/2 dl water verdunnen en aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen en pureepoeder erdoor roeren.
  • Witlof en hamreepjes door warme aardappelpuree scheppen.
  • Witlofstamppot over twee borden verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken