Witte Bonenstamppot met Knolselderij en Paprika
Heerlijke en romige witte bonenstamppot met knolselderij en paprika. Een lekker, voedzaam en pittig bijgerecht voor elke maaltijd.
Equipment
- Keukenmachine of draaizeef
- mes
Ingrediënten
- 1 pot witte bonen
- 1 knolselderij
- 1 pak erwten diepvries
- 2 paprika's
- 1 dl melk
- 50 g boter
- Versgemalen peper
- Nootmuskaat
- Zout
Instructies
- Spoel de witte bonen in een vergiet onder warm stromend water af en laat ze uitlekken.
- Schil de knolselderij, was hem en snijd in stukken.
- Kook de knolselderij in een pan met weinig water en zout in ± 15 minuten gaar.
- Kook intussen de erwten in een andere pan volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was en schoonmaak de paprika’s.
- Snijd één paprika in kleine blokjes en de andere paprika in dunne reepjes.
- Laat de gekookte knolselderij uitlekken in een zeef.
- Pureer de knolselderij, de helft van de doperwten en de helft van de witte bonen in een keukenmachine of met een draaizeef.
- Verwarm de melk en boter in een braadpan en roer de groentepuree erdoor.
- Laat het geheel al roerend goed doorwarmen.
- Breng pittig op smaak met zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
- Roer de rest van de witte bonen, doperwten en paprika blokjes door de stamppot.
- Laat dit nog ± 3 minuten op laag vuur met het deksel op de pan doorwarmen.
- Verwarm een glazen schaal voor en schep de stamppot erin.
- Garneer de bovenkant stervormig met de paprika reepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de stamppot met een zoet bijgerecht, zoals stoofpeertjes, voor een heerlijke combinatie van zoet en hartig.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de stamppot en de paprika.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 5 g