Witte en groene bonen uit Zandhoven

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr witte bonen
  • 500 gr groene bonen of snijbonen
  • 1 klontje boter
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • ½ liter rundsbouillon
  • 3 eetlepels mosterd
  • peper
  • zout
  • een scheutje azijn
  • bloem

Instructies

  • Kook de witte en de groene bonen apart gaar.
  • Versnipper de ui of de sjalotjes en stoof ze in een klontje boter aan.
  • Bestrooi met bloem en laat die op een klein vuurtje eventjes drogen.
  • Doe er dan de bouillon bij en laat goed doorkoken.
  • Werk af met mosterd, een scheutje azijn en wat peper en zout.
  • Voeg tenslotte de bonen toe en laat ze al roerend in de bouillon heel goed doorkoken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België