Worstspiesjes met fruit
Allerhande 2003
Equipment
Ingrediënten
- 4 Catalaanse braadworstjes schaaltje a 6 stuks
- 4 plakjes katenspek
- 1 eetlepel mosterd
- 1 blikje ananasstukjes op eigen sap 234 g
- 1 blikje perzikschijfjes op siroop 225 g
- 1 kiwi
Instructies
- In pan flinke laag water aan de kook brengen.
- Worstjes met vork enkele keren inprikken, in pan leggen en 6 minuten tegen de kook aan verwarmen.
- Afgieten en worstjes op keukenpapier of in vergiet laten uitlekken.
- Plakjes spek op snijplank leggen en dun bestrijken met mosterd.
- Aan onderkant van elk plakje spek een worstje leggen.
- Worstje in spek rollen en aan satéstokje prikken.
- Grillpan verhitten.
- Worstspiesjes in 7-8 minuten knapperig en gaar laten worden, regelmatig keren.
- Intussen fruit uit blik in zeef laten uitlekken.
- Kiwi dun schillen en in plakken snijden.
- Fruit over vier bordjes verdelen.
- Warme worstjes erop leggen.