Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Tomaten-Baconrolletjes

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Lunch, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 120kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 24 cherrytomaten ongeveer 350 g
  • 8 plakjes ambachtelijk ontbijtspek
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Week de satéstokjes gedurende 30 minuten in koud water om verbranding te voorkomen.
  • Rijg aan elke prikker op harmonieuze wijze 3 tomaatjes en rol er vervolgens 1 plakje spek omheen.
  • Verwarm de grill van de oven voor.
  • Plaats de rolletjes ongeveer 10 cm onder de grill.
  • Gril ze rondom totdat de tomaatjes zacht zijn geworden en het spek een mooie bruine kleur heeft gekregen.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Notities

Serveer de rolletjes op eierdopjes en geniet er direct van.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 8g | Vet: 8g | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip met zoete ui

AllerHande 2006
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de uien schoon en snijd ze in 16 grove stukken.
  • Wrijf de uien in met appelstroop en rijg ze om en om met de kipfilet aan de satéstokjes.
  • Smeer de spiezen in met olijfolie.
  • Gril de spiezen in 7-10 minuten gaar.
  • Door de suiker in de appelstroop zal de buitenkant van de spiesjes karamelliseren, wat een heerlijke zoete smaak geeft.

Notities

Serveer deze zoete ui kipspiezen met een frisse salade en wat versgebakken brood voor een eenvoudige en smaakvolle maaltijd. De karamelisatie van de appelstroop zorgt voor een heerlijk zoete en kleverige glazuur op de kipspiezen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Haring en Bietenspiesjes met Pittige Tapenade

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 2 gekookte bietjes
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 15 gram verse peterselie fijngeknipt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 maatjesharing filets
  • 12 Amsterdamse uien uit een pot

Instructies

  • Rasp de gekookte bietjes boven een schaal.
  • Hak de zwarte olijven fijn en meng ze met de olijfolie, fijngesnipperde rode ui, kappertjes en fijngeknipte peterselie door de geraspte bietjes.
  • Breng de bietentapenade op smaak met citroensap, zout en peper en laat deze minstens 15 minuten staan.
  • Snijd de haringfilets in de lengte in 3 repen.
  • Rol de repen haringfilet op en steek ze afwisselend met de Amsterdamse uien aan satéstokjes.
  • Herhaal dit proces tot je 4 spiesjes hebt gemaakt.
  • Leg de spiesjes op elk bord en serveer ze met een kommetje bietentapenade ernaast.

Notities

  • Serveer de haring spiesjes als voorgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank.
  • Serveer met knapperig brood en boter voor een complete smaakervaring.

Wijnadvies:

De zoute smaak van de haring en de hartige bietentapenade gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Bloemkoolspiesjes met Citroen Dressing

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 230kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool in roosjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten in ruim kokend water.
  • Rijg de bloemkoolroosjes vervolgens aan de satéstokjes.
  • Besmeer de bloemkoolspiesjes met olijfolie.
  • Klop het citroensap met 6 eetlepels olijfolie, peper en zout door elkaar voor de dressing.
  • Verhit een grillpan of barbecue.
  • Gril de bloemkoolspiesjes in 3-5 minuten lichtbruin.
  • Leg de gegrilde spiesjes op een schaal, schenk de citroen dressing erover en bestrooi ze met paprikapoeder en geroosterde sesamzaadjes.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaak van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Worstspiesjes met fruit

Allerhande 2003
Recept categorieën: Ontbijt
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 Catalaanse braadworstjes schaaltje a 6 stuks
  • 4 plakjes katenspek
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 blikje ananasstukjes op eigen sap 234 g
  • 1 blikje perzikschijfjes op siroop 225 g
  • 1 kiwi

Instructies

  • In pan flinke laag water aan de kook brengen.
  • Worstjes met vork enkele keren inprikken, in pan leggen en 6 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Afgieten en worstjes op keukenpapier of in vergiet laten uitlekken.
  • Plakjes spek op snijplank leggen en dun bestrijken met mosterd.
  • Aan onderkant van elk plakje spek een worstje leggen.
  • Worstje in spek rollen en aan satéstokje prikken.
  • Grillpan verhitten.
  • Worstspiesjes in 7-8 minuten knapperig en gaar laten worden, regelmatig keren.
  • Intussen fruit uit blik in zeef laten uitlekken.
  • Kiwi dun schillen en in plakken snijden.
  • Fruit over vier bordjes verdelen.
  • Warme worstjes erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Teriyaki spiesjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vis
Porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 biefstuk
  • 1 Schots zalmhaasje
  • 1 dl Teriyaki marinade
  • ½ zakje stoneleeks à 8 stuks
  • 1 bakje shii-takes 250 g
  • 150 g witte snelkookrijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • peper
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Instructies

  • Biefstuk in 8 dobbelstenen, zalm in 12 blokjes snijden.
  • In aparte kommen blokjes mengen met elk 1/2 dl marinade.
  • Biefstuk en zalm minstens 15 minuten laten marineren, af en toe omscheppen.
  • Bovenste groen van stoneleeks in ringetjes snijden, stengels in 5 stukken snijden.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Biefstuk uit marinade nemen en met stoneleeks aan satéstokjes rijgen.
  • Hetzelfde doen met zalm.
  • Princess Table Chef op tafel zetten en 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Spiesjes aan beide kanten ca. 2 minuten bakken tot biefstuk bruin en van binnen rosé is, en zalm vrijwel gaar. Intussen plakjes shii-take gaarbakken, regelmatig omscheppen.
  • Groen van stoneleeks door rijst mengen en op tafel zetten.
  • Shii-takes over twee borden verdelen en op smaak brengen met sojasaus en peper.
  • Spiesjes op shii-takes leggen, bestrooien met sesamzaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Speklapspiesjes met uienchutney

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels groene pepers mild pot
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • zout
  • 8 speklapjes zonder zwoerd

Instructies

  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In pan olie verhitten en uienringen ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Pepers fijnhakken.
  • Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca. 20 minuten laten sudderen, tot uienmengsel zacht en ingedikt is.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.
  • Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satéstokjes rijgen.
  • Speklapspiesjes op hete barbecue in 10 à 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney.

Notities

Serveren met gepofte aardappels en bieslookroom.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwichtes

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kip, Lunch, Vis
Porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • g koriander verse
  • 8 radijsjes
  • 5 el knoflookmayonaise
  • 16 sneetjes casinobrood wit of bruin
  • 100 g kipfilet feuilletine
  • ¼ komkommer
  • 200 g gerookte paling filet
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • 100 g verse roomkaas naturel
  • ½ bakje tuinkers
  • 2 takjes rozemarijn
  • ½ Granny Smith appel
  • 1 bakje Chèvre Doux
  • 4 sneetjes muesli-notenbrood

Instructies

  • In 20 minuten maak je heel veel verschillende sandwiches.
  • Perfect voor een lunch of high tea.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de steeltjes van de koriander en hak het blad grof.
  • Besmeer 12 sneetjes casinobrood dun met de knoflookmayonaise.
  • Beleg 8 van de 12 besmeerde broodjes met kipfilet.
  • Doe vervolgens op 4 plakjes radijs en op de andere 4 koriander.
  • Leg de sandwiches op elkaar, kipfilet radijs met erboven op kipfilet koriander.
  • Bedek met onbelegde sneetje met de mayonaise kant naar beneden.
  • Druk de sandwiches goed aan.
  • Snijd de korsten van het brood.
  • Snijd ze diagonaal doormidden.
  • Steek in elk driehoekje een satéstokje.
  • Halveer de palingfilet.
  • Schaaf de komkommer heel dun.
  • Roer de roomkaas los en meng met de geraspte mierikswortel.
  • Besmeer het casinobrood dik met de roomkaas en beleg ze met een laag komkommer.
  • Snijd de korsten er af en snijd de sneetjes in 3 repen.
  • Leg op elke reep een stukje paling.
  • Knip de tuinkers af en strooi deze over de paling.
  • Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
  • Besmeer het mueslibrood dik met geitenkaas.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in dunne partjes.
  • Verdeel over de helft van de sneetjes.
  • Bestrooi de appel met rozemarijn.
  • Dek af met de andere sneetjes.
  • Ontkorst de sandwiches en snijd ze in vieren.
  • Leg ze op een schaal en serveer direct.

Notities

Variatietip:
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pommes damour

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • * Ingrediënten
  • 4 appels
  • 400 g suiker
  • 250 ml water
  • eetlepel azijn
  • rode voedingskleurstof
  • enkele druppels wijnsteenzuur
  • Versiering:
  • fijne griessuiker

Instructies

  • Was de appels grondig in koud water.
  • Droog ze zorgvuldig.
  • Trek de steeltjes er eventueel uit en steek de satéstokjes in de plaats.
  • Meng het water met de suiker en enkele druppels azijn in een kookpot en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Roeren hoeft niet
  • Laat de suiker koken, voeg er enkele druppels kleurstof en wijnsteenzuur aan toe.
  • De suiker moet toch wel even koken.
  • Hoelang?
  • Doe een testje...
  • druppel wat op een marmeren werkblad.
  • Als het opstijft is de suiker klaar.
  • Neem de appels, droog zorgvuldig en dompel ze in de hete suikermassa, laat even uitdruipen en plaats de appels nadien op een schotel met suiker.
  • Laat hard worden.

Notities

De kleurstoffen voor voeding kan je vinden in de meeste supermarkten.
Zorg dat je appelen geen te gladde schil hebben, anders zou de suiker er kunnen afglijden.
Wijnsteenzuur vind je bij de drogist of apotheek.
Kijk altijd uit met hete suiker om brandwonden te vermijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Homemade hamburgers

Recept categorieën: Barbecue, Broodjes, Hoofdgerechten, Rundvlees
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 zoete ui
  • 2 el olie
  • 1 vleestomaat
  • 450 g mager rundergehakt
  • enkele blaadjes sla

Instructies

  • Rooster hamburgerbroodjes met de gesneden kant op de pan in enkele minuten lichtbruin.
  • Vorm van 450 g magerrundergehakt met 1 el water, peper en 1/2 tl zout 4 burgers bestrijk ze met 1 el olie en gril ze aan elke kant 6 min.
  • Snijd de ui in ringen, hussel ze met 1 el olie en wat zout.
  • Rooster ze in en koekenpan in 15 min licht krokant.
  • Snijd plakken van 1 vleestomaat.
  • Leg de hamburgers met de plakjes tomaat en enkele blaadjes sla op de broodjes. Steek er een prikker in.
  • Serveer de burgers met frieten, ketchup en ijsbergsla.