Speklapspiesjes met uienchutney

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels groene pepers mild pot
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • zout
  • 8 speklapjes zonder zwoerd

Instructies

  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In pan olie verhitten en uienringen ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Pepers fijnhakken.
  • Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca. 20 minuten laten sudderen, tot uienmengsel zacht en ingedikt is.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.
  • Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satéstokjes rijgen.
  • Speklapspiesjes op hete barbecue in 10 à 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gepofte aardappels en bieslookroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland