Wortelen stamppot met kip filet

Wortelen stamppot met kip filet

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dubbele kipfilet
  • 2 wortel
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 300 gram aardappel
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 theelepels laos
  • 1 theelepels ketoembar
  • 1 theelepels djahe
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetlepels soja saus
  • 2 eetlepels zonnebloem olie

Instructies

  • De wortelen, uien en prei in stukjes snijden en bovenop de geschilde aardappelen
  • leggen in een pan met water zodat alles net onder water staat.
  • Dit 25 tot 30 min. laten koken.
  • Intussen de kip in stukjes snijden en kruiden met zout, peper, laos, ketoembar en djahe naar smaak.
  • Uitjes fruiten en samen met de knoflook in de zonnebloemolie bakken.
  • Nu de kip erbij, even aanbakken en dan een scheutje sojasaus erbij en 10 min.
  • Laten sudderen in de pan.
  • De aardappels en groenten door elkaar stampen, nog iets peper toevoegen en daarna de kip erbij doen, meng het geheel goed door elkaar.
  • Dit gerecht kan ook met raapstelen.
  • Alleen dan moet u de raapstelen na 5 a 10 min. pas op de aardappelen leggen,
  • omdat deze sneller gaar zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Stamppot
Land van herkomst Indonesië