Worteltjestaart

Worteltjestaart

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 225 gram volkoren meel
  • 225 gram licht bruine basterdsuiker
  • 4 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • 115 gram gesmolten boter + een beetje om in te vetten
  • 100 gram walnoten
  • 4 eieren
  • 150 gram peen julienne zelf geraspt of uit een zakje
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 150 gram poedersuiker
  • 75 gram verse roomkaas bv monchou
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel, suiker, bakpoeder, kaneel en een snufje zout door elkaar.
  • Voeg de eieren en de gesmolten boter toe en roer met een houten lepel of spatel alles goed door elkaar totdat er een wat kleverig beslag ontstaat.
  • Hak de walnoten fijn en roer deze samen met de peen julienne en de sinaasappelrasp door het beslag.
  • Giet alles in een ingevette cakevorm en bak de worteltaart een uur in de oven.
  • Prik met een saté prikker in de taart om te kijken of hij goed gaar is.
  • Zit er nog beslag aan de prikker als je hem er uit haalt dan zet je de cake nog 10 minuten extra in de oven.
  • Maak ondertussen de topping.
  • Mix de poedersuiker, roomkaas, boter en vanillesuiker met een mixer door elkaar tot een romige massa.
  • Laat de cake afkoelen en besmeer met de topping.
  • Garneer eventueel nog met wat geraspte sinaasappelschil of walnoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart