Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram water
- 100 gram melk
- Mespuntje zout
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 150/200 gram eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op ongeveer 220/230°C.
- Breng het water en de melk met een mespuntje zout en boter bijna aan de kook totdat de boter is gesmolten.
- Haal de pan van het vuur en roer de gezeefde bloem erdoor.
- Zet de pan terug op een klein vuur en blijf roeren totdat de bloem gaar is, dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de eieren toe.
- Blijf goed roeren na elke toevoeging.
- Zorg ervoor dat het deeg niet te dun wordt; het mag net van de spatel aflopen.
- Doe het deeg in een spuitzak met een klein rond mondje.
- Spuit het deeg op een ingevette bakplaat.
- Zorg voor voldoende ruimte tussen de soesjes.
- Bak de soesjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 tot 25 minuten.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
- Vul de soesjes naar eigen keuze.