Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 150 gram verse aardbeien
- 60 gram fijne kristalsuiker
- 1 eierdooier
- ½ eetlepel citroensap
- 1,5 dl volle melk
- ¾ dl slagroom
Instructies
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Pureer de aardbeien samen met het citroensap en de melk met behulp van een mixer.
- Klop de eierdooier schuimig met de suiker.
- Klop de slagroom bijna stijf.
- Vermeng het aardbeienmengsel voorzichtig met de geklopte room en de eierdooier.
- Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.
- Doe het mengsel in de ijsmachine en laat deze 35 minuten draaien volgens de instructies van de ijsmachine.
- Na het draaien in de ijsmachine, plaats het mengsel ongeveer een half uur in de vriezer om de juiste consistentie te verkrijgen.
- Haal het aardbeienijs uit de vriezer, schep het in mooie kommen, en geniet van deze heerlijke, zelfgemaakte traktatie!
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept geeft je een verfrissend en romig aardbeienijs met een vleugje citroen. Perfect voor warme dagen of gewoon wanneer je zin hebt in een zoete traktatie.