Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 g gepelde amandelen in stukjes
- 350 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook gepeld en grof gehakt
- 2 kippenbouillontabletten
- 125 g chorizo in kleine blokjes
- 10 groene olijven in ringetjes
- 2 deciliter koksroom
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Rooster de amandelen in een hete, droge koekenpan totdat ze lichtbruin en geurig zijn.
- Let op dat ze niet verbranden.
- Zet ze opzij voor later gebruik.
- Breng ¾ liter water aan de kook in een grote pan.
- Voeg de aardappelen, knoflook, bouillontabletten en ¾ van de geroosterde amandelen toe.
- Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
- Roer de koksroom erdoor.
- Voeg de chorizo, olijven en de overgebleven geroosterde amandelen toe aan de soep.
- Verwarm de soep nog even goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de aardappel-amandelsoep in kommen en garneer indien gewenst met extra geroosterde amandelen en een scheutje koksroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze hartige en verwarmende soep met een heerlijke combinatie van smaken!