Aardappel amandelsoep

Aardappel amandelsoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g gepelde amandelen in stukjes
  • 350 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook gepeld en grof gehakt
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 125 g chorizo in kleine blokjes
  • 10 groene olijven in ringetjes
  • 2 deciliter koksroom
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Rooster de amandelen in een hete, droge koekenpan totdat ze lichtbruin en geurig zijn.
  • Let op dat ze niet verbranden.
  • Zet ze opzij voor later gebruik.
  • Breng ¾ liter water aan de kook in een grote pan.
  • Voeg de aardappelen, knoflook, bouillontabletten en ¾ van de geroosterde amandelen toe.
  • Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  • Roer de koksroom erdoor.
  • Voeg de chorizo, olijven en de overgebleven geroosterde amandelen toe aan de soep.
  • Verwarm de soep nog even goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de aardappel-amandelsoep in kommen en garneer indien gewenst met extra geroosterde amandelen en een scheutje koksroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze hartige en verwarmende soep met een heerlijke combinatie van smaken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Soep