Aardappel appelgratin
Allerhande 2-2005
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 1 kg kruimige aardappels (geschild)
- 1 tuinkruidenbouillontablet
- 3 eetlepel(s) plantaardige margarine
- 3 uien (in ringen)
- 1 schaaltje Tivali fijngehakt (175 g, AH)
- nootmuskaat
- 6 goudrenetten (geschild en in stukjes)
- 50 g paneermeel
Bereidingswijze:
- Kook de aardappels in ca. 20 minuten in water met zout gaar.
- Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Snij ze in plakjes.
- Verwarmd e oven voor op 225 C.
- Los het bouillontablet op in 400 ml kokend water.
- Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de uienringen goudbruin.
- Schep ze uit de pan en bewaar ze.
- Voeg nog 1 eetlepel boter toe aan het bakvet.
- Bak de Tivali 3 minuten.
- Schep de gebakken ui erdoor.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Verdeel de helft van mengsel over de bodem van een ovenschaal.
- Bedek met de helft van de appel stukjes en aardappelplakjes.
- Bestrooi met zout en peper.
- Verdeel de rest van het gehakt, appel en aardappel erover.
- Schenk de bouillon er over en laat even intrekken.
- Bestrooi de bovenkant met paneermeel.
- Verdeel de rest van de boter in flinters erover.
- Bak de schotel in het midden van de oven in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar.
- Lekker met een gemengde salade.
Tips
Wijnadvies:
Côtes de Provence Rosé
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept