Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram mager rundvlees
- 100 gram mager rookspekreepjes
- Zout
- Versgemalen peper
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 3 teentjes knoflook
- ¼ liter droge rode wijn
- Olijfolie
- 700 gram aubergine
- 3 vleestomaten
- 1 kg kruimige aardappelen
- Boter
- 1 dl koffieroom
Instructies
- Snijd het rundvlees in stukjes en marineer het met de rookspekreepjes, 1 theelepel zout, versgemalen peper, Provençaalse kruiden, 2 geperste teentjes knoflook, rode wijn en 2 eetlepels olijfolie.
- Zet het geheel 3 uur koel weg en schep af en toe om.
- Snijd de aubergine in dunne plakken, bestrooi ze royaal met zout, laat ze 15 minuten in een vergiet rusten, dep ze daarna droog en rooster de plakken goudbruin onder de voorverwarmde grill.
- Snijd de vleestomaten in plakken.
- Schil de aardappelen, schaaf ze in plakken en meng ze met 2 eetlepels olijfolie.
- Vet een ovenschaal in en schep de gemarineerde vleesstukjes erin.
- Leg de aubergine- en tomaatplakken dakpansgewijs op het vlees en schenk het marinadevocht erover.
- Schik vervolgens de aardappelplakjes bovenop.
- Meng de koffieroom met zout, peper, 1 geperst teentje knoflook en 1 theelepel Provençaalse kruiden.
- Giet dit mengsel over de aardappelen.
- Bak de schotel gedurende 1 ½ uur op 200°C.
- Dek de schotel indien nodig na 1 uur af met bakpapier om verbranding te voorkomen.