Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 tomaat
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 middelgrote aardappels
- Olijfolie extra vierge
- Zeezout
- Zwarte peper
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1 peper madam Jeanet
Instructies
- Schil de aardappels en snijd ze in smalle, lange stroken, vergelijkbaar met Franse frietjes.
- Frituur de aardappelstroken in olijfolie en houd ze apart.
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Bak de fijngesneden ui, knoflook en 1/3 van de peper (naar smaak) in een pan met 3 eetlepels olijfolie.
- Voeg de blokjes aubergine toe en roer het geheel goed door.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg 1 eetlepel tomatenpuree en de gesneden tomaat toe.
- Laat het gerecht sudderen met de deksel op de pan.
- Roer af en toe.
- Wanneer de aubergine gaar is, voeg je de Franse frietjes toe en roer alles goed door elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het gerecht krijgt een rode kleur door de tomaat.
Serveer het stoofpotje met witte rijst voor een smakelijke combinatie.