Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gram aardappels
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 vleesbouillon
- 2 eetlepels pesto
- 2 eetlepels fijngeknipte basilicum
- Basilicumsaus
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Schil de aardappelen en rasp ze grof.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de geraspte aardappel al omscheppend even aan.
- Voeg het bouillontablet en 4 dl water toe.
- Kook de aardappels in ± 8 minuten zachtjes gaar.
- Voeg de pesto toe en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de fijngeknipte basilicum over.
- Garneer de soep met basilicumsaus naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappel-basilicumsoep!