Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel basilicumsoep
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
250
gram
aardappels
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
vleesbouillon
▢
2
eetlepels
pesto
▢
2
eetlepels
fijngeknipte basilicum
▢
Basilicumsaus
Instructies
Pel en snipper de ui.
Schil de aardappelen en rasp ze grof.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de geraspte aardappel al omscheppend even aan.
Voeg het bouillontablet en 4 dl water toe.
Kook de aardappels in ± 8 minuten zachtjes gaar.
Voeg de pesto toe en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de fijngeknipte basilicum over.
Garneer de soep met basilicumsaus naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappel-basilicumsoep!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch