Aardappel basilicumsoep

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gram aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 vleesbouillon
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels fijngeknipte basilicum
  • Basilicumsaus

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de geraspte aardappel al omscheppend even aan.
  • Voeg het bouillontablet en 4 dl water toe.
  • Kook de aardappels in ± 8 minuten zachtjes gaar.
  • Voeg de pesto toe en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Schep de soep in 2 diepe borden en strooi er de fijngeknipte basilicum over.
  • Garneer de soep met basilicumsaus naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke aardappel-basilicumsoep!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch