Aardappel kervelsoep
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 200 gram aardappels
- 3 groentebouillontablet
- 3 eetlepels kervel
- 2 eetlepels zure room
- versgemalen peper
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in 4 dl water en het bouillontablet in ± 20 minuten gaar.
- Pureer de aardappelen en het kookvocht met een (staaf)mixer en roer er de kervel en de zure room door.
- Breng de soep op smaak met peper.
- Magnetron: doe de aardappelen met 1/2 dl water in een schaal en kook ze afgedekt in ± 4 minuten op vol vermogen gaar.
- Voeg het bouillontablet, 4 dl kokend water, de kervel en de zure room toe en pureer de soep.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept