Aardappel kervelsoep

Aardappel kervelsoep

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram aardappels
  • 3 groentebouillontabletten
  • 3 eetlepels kervel
  • 2 eetlepels zure room
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze in 4 dl water met de groentebouillontabletten gedurende ± 20 minuten gaar.
  • Pureer de aardappelen en het kookvocht met een (staaf)mixer en roer er de kervel en zure room doorheen.
  • Breng de soep op smaak met versgemalen peper.
  • Bereidingswijze voor de magnetron:
  • Doe de aardappelen met 1/2 dl water in een schaal en kook ze afgedekt in ± 4 minuten op vol vermogen gaar.
  • Voeg het groentebouillontablet, 4 dl kokend water, de kervel en de zure room toe en pureer de soep.
  • Geniet van deze heerlijke aardappel-kervelsoep die snel en eenvoudig te bereiden is!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het warm en eventueel met een snufje extra versgemalen peper naar smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep