Aardappel kipsalade met bonen
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de kipfilets in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ± 15 minuten gaar.
- Pluk de kip in reepjes.
- Kook de sperziebonen en peultjes in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
- Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
- Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af.
- Klop een dressing van olijvonaise, yoghurt, oregano, peper en zout naar smaak.
- Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het fijngeknipte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de salade met bruin stokbrood.
Wijnadvies: Rosé d’Anjou.