Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel kipsalade met bonen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Ingrediënten
▢
400
g
kipfilet
▢
1
eetlepel
olijfolie
traditioneel
▢
Peper
▢
Zout
▢
500
g
sperziebonen
schoongemaakt
▢
150
g
peultjes
schoongemaakt
▢
1
pot
witte bonen
à 360 g
▢
700
g
krieltjes
panklare
▢
4
eetlepels
Remia olijvonaise
▢
3
eetlepels
volle yoghurt
▢
1
eetlepel
gedroogde oregano
▢
2
eetlepels
bieslook
fijngeknipt
Instructies
Wrijf de kipfilets in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ± 15 minuten gaar.
Pluk de kip in reepjes.
Kook de sperziebonen en peultjes in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af.
Klop een dressing van olijvonaise, yoghurt, oregano, peper en zout naar smaak.
Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het fijngeknipte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de salade met bruin stokbrood.
Wijnadvies:
Rosé d’Anjou.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
/
Salade