Aardappel kipsalade met bonen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie traditioneel
  • Peper
  • Zout
  • 500 g sperziebonen schoongemaakt
  • 150 g peultjes schoongemaakt
  • 1 pot witte bonen à 360 g
  • 700 g krieltjes panklare
  • 4 eetlepels Remia olijvonaise
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels bieslook fijngeknipt

Instructies

  • Wrijf de kipfilets in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ± 15 minuten gaar.
  • Pluk de kip in reepjes.
  • Kook de sperziebonen en peultjes in water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
  • Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  • Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af.
  • Klop een dressing van olijvonaise, yoghurt, oregano, peper en zout naar smaak.
  • Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het fijngeknipte bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de salade met bruin stokbrood.
Wijnadvies:  Rosé d’Anjou.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Salade