Aardappel-sperziebonen stamppot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Zout
  • Peper
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 500 gram kruimige aardappels

Instructies

  • Kook de aardappelen en sperziebonen met het fijngehakte teentje knoflook in twee pannen met gezouten water totdat ze gaar zijn.
  • Schenk 2 eetlepels olijfolie over de gekookte aardappelen en prak ze grof met een vork.
  • Stamp de sperziebonen en knoflook fijn en schep ze door de grof geprakte aardappelen.
  • Bestrooi het geheel met versgemalen zeezout en peper naar smaak.
  • Voeg nog wat olijfolie toe voor extra smeuïgheid.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke stamppot met karbonade of een gebakken speklap voor een complete en smaakvolle maaltijd. Geniet van de eenvoud en de rijke smaak van deze Aardappel-Sperziebonenstamppot!

Voedingswaarden

Calories: 541 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 22 g | Vet: 37 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch