Tomaten-Aardappelpuree met Kip en Gestoofde Peer

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • Zout
  • 3 eetlepels Bak & Braad vloeibaar
  • 4 kipfilets
  • 2 peren geschild en in parten
  • Sap van 1 citroen
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 g bijv. Heinz
  • 4 eetlepels verse bieslook fijngeknipt
  • Peper

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  • Verhit Bak & Braad in een pan en braad de kip aan beide zijden bruin, gedurende ± 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Besprenkel de perenparten met citroensap.
  • Dep ze droog en bak ze de laatste 10 minuten mee met de kip (wees voorzichtig met spatten).
  • Laat de tomatenblokjes uitlekken, maar vang het sap op.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Meng de tomatenblokjes, verse bieslook en zoveel tomatenvocht door de aardappelpuree tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de puree met de gebakken kip, de gestoofde peer en de tomatensaus.
  • Tips:

Notities / Tips / Wijnadvies

Voeg een snufje gedroogde kruiden zoals rozemarijn of tijm toe aan de tomatensaus voor extra smaak.
Garneer het gerecht met extra verse bieslook voor een frisse toets.
Serveer met gekookte worteltjes als bijgerecht voor een evenwichtige maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Groenten / Kip