Aardappelbieslooktaartjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g Pommes Primeur Aardappels zak à 1½ kg
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje verse bieslook 25 g
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 1 ei
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • ½ eetlepel olie om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
  • Schil de aardappels, was ze, en rasp ze grof (met behulp van een keukenmachine).
  • Pers de knoflook boven een kom uit.
  • Knip de bieslook boven de kom fijn.
  • Verkruimel de helft van de geitenkaas boven de kom.
  • Voeg het ei en de slagroom toe en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Schep de geraspte aardappel door het mengsel.
  • Vet taartvormpjes in en schep het aardappelmengsel erin.
  • Strijk de bovenkant glad en verkruimel de rest van de geitenkaas erboven.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de taartjes bij groot vlees, zoals rollade of rosbief.
Gebruik taartvormpjes om individuele taartjes te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch