Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelbieslooktaartjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
Pommes Primeur Aardappels
zak à 1½ kg
▢
1
teen
knoflook
▢
1
zakje
verse bieslook
25 g
▢
75
g
zachte geitenkaas
▢
1
ei
▢
1
beker
slagroom
125 ml
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
▢
½
eetlepel
olie
om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
Schil de aardappels, was ze, en rasp ze grof (met behulp van een keukenmachine).
Pers de knoflook boven een kom uit.
Knip de bieslook boven de kom fijn.
Verkruimel de helft van de geitenkaas boven de kom.
Voeg het ei en de slagroom toe en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Schep de geraspte aardappel door het mengsel.
Vet taartvormpjes in en schep het aardappelmengsel erin.
Strijk de bovenkant glad en verkruimel de rest van de geitenkaas erboven.
Bak de taartjes in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de taartjes bij groot vlees, zoals rollade of rosbief.
Gebruik taartvormpjes om individuele taartjes te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch