Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 middelgrote aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- ½ chilipeper
- 1 uitje gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 1 ½ deciliter gezeefde tomaten uit een pot
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
Instructies
- Snijd de aardappelen in blokjes, dep ze droog en bak ze in 1 1/2 eetlepel olie goudbruin en gaar.
- Bestrooi met zout en peper.
- Ontzaad de chilipeper, hak hem fijn en bak hem zacht met de ui in de rest van de olie.
- Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Voeg de gezeefde tomaten en de witte wijn toe.
- Laat op laag vuur tot een dikke saus inkoken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de gebakken aardappelblokjes door de saus.
- Bestrooi het gerecht met fijngeknipte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct en geniet van de aardappelblokjes in pikante tomatensaus.