Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Doe de bloem in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
- Verkruimel de gist in de lauwwarme melk en laat het oplossen.
- Schenk het melkmengsel in het kuiltje en voeg karwijzaad en honing toe.
- Roer voorzichtig vanuit het midden terwijl je iets van de bloem meeneemt, totdat een kleverig deeg ontstaat (zetsel).
- Stop met mengen, dek het deeg af met een doek en laat het zetsel op een warme plek 15 minuten rijzen.
- Rasp de aardappelen boven het zetsel.
- Voeg ei en zout toe en meng het met de rest van de bloem.
- Kneed het deeg stevig op een met bloem bestoven werkvlak tot het elastisch is.
- Vorm het deeg tot een bol en leg het terug in de kom.
- Dek de kom af met een doek en laat het deeg op een warme plek ongeveer 30 minuten rijzen, of totdat het in volume is verdubbeld.
- Druk de deegbol voorzichtig plat en rol het op tot een langwerpig brood.
- Leg het deeg met de naad op de bakplaat.
- Bestrooi het deeg eerst met zeezout en vervolgens met wat bloem.
- Dek het brood af met een doek en laat het nog eens 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 190°C.
- Verwijder voorzichtig de doek en bestuif het deeg eventueel met wat bloem.
- Bak het brood (indien mogelijk met een automatische stoomstoot) op het tweede niveau van onderen gedurende 45-50 minuten.
- Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke aardappelbrood met karwijzaad, perfect als bijgerecht bij verschillende maaltijden!