Aardappelen met ham en prei
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 400 g aardappels
- 1 middelgrote prei
- 125 g achterham
- 1 ei
- 1½ dl melk
- 75 g oude goudse kaas (geraspt)
- zout
- peper uit de molen
- 1 mespunt nootmuskaat
- 2 eetlepels paneermeel
- 20 g boter
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen, spoel ze in ruim koud water en maak ze daarna droog met
- keukenpapier.
- Rasp ze op een grove rasp.
- Maak de prei schoon.
- Gebruik uitsluitend het witte en lichtgroene deel.
- Snijd de prei in uiterst dunne ringen en spoel die in ruim koud water.
- Laat ze op een zeef uitlekken.
- Hak de ham tot grove kruimels.
- Roer in een kommetje het ei los en voeg melk en een beetje zout en peper toe.
- Schep in een grote kom aardappelen, prei en ham luchtig door elkaar.
- Strooi er de helft van de geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat over.
- Schep alles dan nogmaals luchtig om.
- Doe alles over in een beboterde ovenschaal.
- Schenk het ei-kaasmengsel er over en bestrooi alles met de rest van de geraspte kaas.
- Leg de deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal in het midden van de op 200 C. voorverwarmde oven.
- Reken op een oventijd van 50 minuten.
- Neem 12 minuten voor het einde van die tijd de deksel van de schaal of verwijder de folie.
- Strooi het paneermeel over het gerecht en hier en leg daar een flintertje boter.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept