Aardappelen met ham en prei

Recept categorie(ën) Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst Nederland
Aantal porties: 2

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen, spoel ze in ruim koud water en maak ze daarna droog met
  • keukenpapier.
  • Rasp ze op een grove rasp.
  • Maak de prei schoon.
  • Gebruik uitsluitend het witte en lichtgroene deel.
  • Snijd de prei in uiterst dunne ringen en spoel die in ruim koud water.
  • Laat ze op een zeef uitlekken.
  • Hak de ham tot grove kruimels.
  • Roer in een kommetje het ei los en voeg melk en een beetje zout en peper toe.
  • Schep in een grote kom aardappelen, prei en ham luchtig door elkaar.
  • Strooi er de helft van de geraspte kaas, zout, peper en nootmuskaat over.
  • Schep alles dan nogmaals luchtig om.
  • Doe alles over in een beboterde ovenschaal.
  • Schenk het ei-kaasmengsel er over en bestrooi alles met de rest van de geraspte kaas.
  • Leg de deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Plaats de schaal in het midden van de op 200 C. voorverwarmde oven.
  • Reken op een oventijd van 50 minuten.
  • Neem 12 minuten voor het einde van die tijd de deksel van de schaal of verwijder de folie.
  • Strooi het paneermeel over het gerecht en hier en leg daar een flintertje boter.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept